Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-0

Ο Μπάγεβιτς έκανε την έκπληξη στην Λιβαδειά και παρέταξε την ΑΕΚ με τρία αμυντικά χαφ και σύστημα 4-3-1-2 σε αντίθεση με όσα δοκίμαζε όλη την εβδομάδα. Από την πλευρά του ο Φαράντος γέμισε τον άξονα και την μεσαία γραμμή όπως ακριβώς συνηθίζει και με διάταξη 4-5-1 θέλησε να κερδίσει τη μάχη της μεσαία γραμμής.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να πιέσει τον Λεβαδειακό με τις γραμμές να μένουν κοντά στην περιοχή του Σάχα και τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τις χτυπητές αδυναμίες των κιτρινόμαυρων. Αρχικά οι παίκτες του Φαράντος κέρδισαν το κέντρο παρά τα τρία αμυντικά χαφ του Μπάγεβιτς καθώς οι Τζιμπούρ, Νέμεθ δεν πίεζαν καθόλου με αποτέλεσα ο Λεβαδειακός να έχει περισσότερους ελεύθερους παίκτες στο κέντρο. Την ίδια στιγμή το 4-3-1-2 άφηνε ακάλυπτες τις πτέρυγες με αποτέλεσμα οι ακραίοι μπακ της Ένωσης να παίζουν με 2 ή και 3 αντίπαλους παίκτες στα άκρα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Αγκάλι δημιούργησε για πρώτη φορά πρόβλημα στον Μαϊστόροβιτς με την δύναμή του και την μαχητικότητά του. Το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων απέκρουσε όμως ο Σάχα και ο Γεωργέας απομάκρυνε τον κίνδυνο πριν ο Ναπολεόνι κάνει το πλασέ σε κενή εστία. Η ΑΕΚ απάντησε στο 14’ με κεφαλιά του πιο δραστήριου κιτρινόμαυρου αλλά ο Βαγιέχο κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Καφές λοιπόν έπιασε την αριστοτεχνική κεφαλιά για το αριστερό γάμα αλλά ο πορτιέρο του Λεβαδεικού απομάκρυνε εντυπωσιακά.
Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις αδυναμίες της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες με τον Μπάρκογλου να παίρνει σχεδόν όλες τις κεφαλιές και τον Αγκάλι να βγαίνει πυκνά συχνά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων. Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που έφτιαξε από το 20’ μέχρι το 30’, χρονικό σημείο το οποίο ο Μπάγεβιτς κατάλαβε το λάθος του και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μαντούκα αριστερό χαφ και τον Καφέ στα δεξιά.
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι κάλυψαν πολλούς από τους κενούς χώρους με την αλλαγή της διάταξής τους αλλά είχαν ακόμη πρόβλημα στις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Παρ όλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ λίγο πριν οι δύο ομάδα οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Μαντούκα και Τζιμπούρ συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή με τον τελευταίο να κάνει το σουτ από την γωνία της μικρής περιοχής αλλά ο Βαγιέχο είπε και πάλι «όχι».
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να αναλάβει επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι ανεβάζοντας τις γραμμές τις πιο ψηλά στο γήπεδο και πίεσε τον Λεβαδειακό. Αυτό είχα σαν αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετοί κιτρινόμαυροι στην αντίπαλη περιοχή στο 49’ και μετά από σωστές αλλαγές της μπάλας ο Νέμεθ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά στάθηκε άτυχος στο αριστοτεχνικό πλασέ.
Με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει και τον Λεβαδειακό να συνεχίζει να.. καίγεται για το ματς το παιχνίδια απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα στην ευκαιρία του Νέμεθ με τον Ναπολεόνι να βγαίνει απέναντι από τον Σάχα με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα αλλά τον Αργεντινό να βγαίνει νικητής από την μονομαχία.
Τη σκυτάλη πήραν οι δύο προπονητές με τον Μπάγεβιτς να αλλάζει για τρίτη φορά το σύστημα με την είσοδο του Λαγού αντί του Νέμεθ. Οι φιλοξενούμενοι με σύστημα 4-2-3-1 (Μαντούκα πίσω από τον Τζιμπούρ, Λαγός αριστερό χαφ, Καφές δεξί και Γκέντσογλου, Μάκος αμυντικά χαφ) πλέον έψαχναν τον τρόπο να δώσουν το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι τους. Αλλαγές έκανε και ο Φαράντος μετατρέποντας το 4-5-1 σε 4-4-2 με την είσοδο του Αμπουμπακαρί και του Σερζίνιο, αντί των Μπεγκάνια, Γκονζάλες.
Οι αλλαγές των δύο τεχνικών ήταν πολλές και συνεχόμενες (αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάγεβιτς άλλαξε πάλι το σύστημα σε 4-4-2 προς το τέλος με την είσοδο του Μπλάνκο) αλλά αυτό αντί να βοηθήσει τις δύο ομάδες μάλλον τις μπέρδεψε περισσότερο. Ο ρυθμός που πήγε να δημιουργηθεί στα πρώτα λεπτά χάθηκε και μέχρι το 80ο λεπτό τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβαινε εκτός από κάποιες δυνατές μονομαχίες, πολλές λάθος πάσες και μισοτελειωμένες ενέργειες.
Όπως ήταν φυσικό ο Λεβαδειακός πίεσε με όλες του τις δυνάμεις. Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία του βαθμούς αλλά ο Μπούσι που πέτυχε το γκολ στην πρώτη του επαφή ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ και το σκορ δεν άνοιξε. Το πάθος των παικτών του Λεβαδειακού όμως δεν έφτανε αφού ο Μανωλάς στα τελευταία λεπτά ήταν αλάνθαστος και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να μπουν στην περιοχή. Οι γνωστές... γιόμες δεν είχαν αποτέλεσμα ως συνήθως και το 0-0 γράφτηκε στο φύλλο αγώνα.

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (79΄ Μπούσι), Γκονζάλες (69΄ Σερζίνιο), Μπεγκόνια (65΄ Αμπουμπακαρί), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι.  
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Τζεμπούρ (90+4΄ Χέρσι), Μαντούκα (79΄ Μπλάνκο), Μάκος, Μανωλάς, Νέμεθ (63΄ Λαγός), Γεωργέας, Γκέντζογλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου