Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-1

Μια λαχτάρα την πήρε ο Λεβαδειακός στην αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο, όμως γύρισε το ματς και με το τελικό 2-1, έφτασε ακόμη πιο κοντά στα Play Off, καλύπτοντας ακόμη περισσότερο το χαμένο έδαφος.
Η υπεροχή των «πρασίνων» δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έκλεινε με το «ανάλατο» 0-0, ο Ντε Φαρία είχε διαφορετικές... ορέξεις. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε ακόμα λίγο χώρο στο στομάχι και με σουτ «δάγκωσε» τους γηπεδούχους κάνοντας το 1-0.
Το μήνυμα του Ντε Μαρία, έλαβε με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάρκογλου, που σαν καλός οικοδεσπότης δεν έχασε καθόλου χρόνο «κερνώντας» τους Νικαιώτες με πέναλτι μόλις στο 48'! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντιμπαλά έχοντας συμπληρώσει μόλις πέντε λεπτά με την φανέλα του Λεβαδειακού (σε επίσημο αγώνα) θέλησε να βάλει και αφρικάνικες γεύσεις στο μενού. Ο Κονγκολέζος δείχνοντας συναδελφικότητα, πρόσθεσε με κεφαλιά καινούριο πιάτο στο μενού των φιλοξενούμενων καθώς δεν θέλησε να τους αφήσει με το επιδόρπιο (νεράντζια από την προηγούμενη αγωνιστική ) και ένα «τσιγγούνικο» κέρασμα (πέναλτι γαρ) του Μπάρκογλου.
Το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού θα ήταν και η τελευταία χρέωση στο λογαριασμό του Ιωνικού (τέταρτη σερί ήττα, χωρίς νίκη για όγδοο συνεχόμενο αγώνα) καταδικάζοντάς την ομάδα από τη Νίκαια σε αναζήτηση κάποιου (προπονητή και προέδρου) που όχι μόνο θα πληρώσει τον λογαριασμό αλλά θα την οδηγήσει και στην παραμονή.
Από την άλλη ο Λεβαδειακός (αήττητος σε έξι αγώνες ως γηπεδούχος κόντρα στον Ιωνικό) θα πάρει την έβδομη σερί νίκη στους εφτά τελευταίους αγώνες στην έδρα του, δηλώνοντας παρών στο σφύριγμα αναχώρησης του τρένου για τα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε μόλις στο 3’, αλλά το σουτ του Βασιλείου απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος. Στο 6’ την κεφαλιά του Μπάρκογλου έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 13’ η κεφαλιά του Popovic έφυγε άουτ. Στο 21’ το σουτ του Napoleoni πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωνικού. Στο 43’ το συρτό σουτ του Μπάρκογλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Θεοδωρόπουλος. Τελικά το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 45’, με κεφαλιά του Defaria, έπειτα από σέντρα του Βλάχου από τα δεξιά.
Mε την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι παίκτες του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ φάνηκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, βγήκαν στην επίθεση και στο 46’ κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά. Το φάουλ εκτέλεσε ο Everton και έφερε τη μπάλα στην περιοχή του Ιωνικού, ο Δελήμπασης έκανε χέρι και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπάρκογλου και έφερε το ματς στα ίσια. Στο 65’ ο Μουλόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο νεοεισελθών Dimbala, έπιασε γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κυριακίδης κράτησε το 2-1, όταν απέκρουσε το σουτ των φιλοξενούμενων από πλεονεκτική θέση.
 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ αγωνίστηκαν οι:
Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Κόλτζος, Everton (69’ Begoña), Tasic, Napoleoni, Βασιλείου (61’ Dimbala), Μπάρκογλου, Popovic (79’ Σοϊλέδης).
Για τον Ιωνικό έπαιξαν οι:
Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Δελήμπασης (78’ Γιόνδης), Αρβανίτης, Μακράκης, Πασάς, Τσιμικλής, Alves, Defaria, Σπυριδάκης (70’ Ερρίκος), Βλάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου