Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Λεβαδειακός - Ξάνθη 2-1

«Επτάψυχος» ο Λεβαδειακός, βγήκε ζωντανός από το «θρίλερ» της Βοιωτίας και επικρατώντας 2-1 της Ξάνθης, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.
Επική ανατροπή για τους γηπεδούχους, με τον Μπάρκογλου να πετυχαίνει δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά και να παίρνει «την μπουκιά από το στόμα» των Θρακιωτών (είχαν προηγηθεί με τον Μπούγκα).
«Αίμα και άμμος» το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν με εννέα παίκτες και τους Βοιωτούς με δέκα (αποβολές των Πόι, Παπαδημητρίου και Αλεξίου αντίστοιχα).
 
Και ξαφνικά… Μπούγκα!
Φιλότιμες προσπάθειες για να πονέσουν τα μάτια των θεατών έκαναν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η επιφυλακτικότητα που σκέπαζε τις ενέργειες των 22 παικτών -ως αποτέλεσμα της μεγάλης κρισιμότητας του αγώνα- «έδεσε» απόλυτα με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και προσέφερε μια μίνι κακοποίηση του αθλήματος.
Την ώρα, όμως, που οι γηπεδούχοι σκέφτονταν τρόπους για να παρουσιαστούν περισσότερο επικίνδυνοι στο δεύτερο μέρος -και όσοι παρακολουθούσαν το ματς είχαν αρχίσει να ψάχνουν εναλλακτικές για το πού θα ξοδέψουν το υπόλοιπο κυριακάτικο απόγευμά τους- η Ξάνθη έβαλε «μπουρλότο» στο παιχνίδι (είχε επιχειρήσει να το κάνει και νωρίτερα, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μπούγκα δεν μέτρησε ως οφσάιντ).
Η ωραία ενέργεια του Πόι έδωσε «μασημένη τροφή» στον Μπούγκα, εκείνος πέτυχε τελικά το τέταρτο μόλις γκολ των Θρακιωτών μακριά από τα «Πηγάδια» και τους έδωσε προβάδισμα σε σκορ και ψυχολογία. Δύο ωραίες ενέργειες του Ναπολεόνι στο τελευταίο πεντάλεπτο έφτασαν μια ανάσα από το… να το πάρουν πίσω, όμως Γκσπούρνινγκ και Φλίσκας βρέθηκαν εκεί που έπρεπε για να στείλουν την ομάδα τους προηγούμενη στα αποδυτήρια.
 
Από μηχανής… Μπάρκογλου!
Το τέρμα που πέτυχε η Ξάνθη φαίνεται πως είχε βάλει για τα καλά το παιχνίδι «στην πρίζα» και η εικόνα δεν άλλαξε μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα. Η ένταση, δε, που είχε αρχίσει να ανεβαίνει με ρυθμούς θερμόμετρου σε καύσωνα, οδήγησε στην «έκρηξη» του διλέπτου 62’-63’. Μέσα σε 180 δευτερόλεπτα, ο Πόι βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Αλεξίου με τον Παπαδημητρίου βρήκαν αφορμή για «κοκκορομαχία» και άπαντες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια!
Οι φιλοξενούμενοι, με εννέα παίκτες πλέον, είχαν ακόμα πιο ενισχυμένο «άλλοθι» για να ταμπουρωθούν, ο Λεβαδειακός, ούτως ή άλλως, δεν είχε επιλογή από το να επιτεθεί και το παιχνίδι δεν άργησε να μετατραπεί σε… μονό. Οι Βοιωτοί πίεσαν ασφυκτικά, δημιούργησαν πλήθος φάσεων, ωστόσο το τεράστιο άγχος δεν τους επέτρεπε να τις τελειώνουν όπως θα ήθελαν. Πάνω, λοιπόν, που ο Γκσπούρνινγκ -πέφτοντας αριστερά, δεξιά και… όπου αλλού χρειαζόταν- είχε οδηγήσει στην απελπισία τους γηπεδούχους, ήρθε η ώρα του Μπάρκογλου.
Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε άψογα τις δύο απίστευτες αναταραχές που δημιουργήθηκαν στην αντίπαλη περιοχή, έδειξε μόνος όση ψυχραιμία δεν έδειξαν νωρίτερα όλοι οι συμπαίκτες του μαζί και -μοιράζοντας υπογλώσσια στους Θρακιώτες- έστειλε την ομάδα του «στα ουράνια».
*Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, οι Νίκος Κεχαγιάς και Γιώργος Κασναφέρης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Τσινιάρη για τον καταλογισμό ενός φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Λόπεζ Βαγιέχο, Κόλτζος (72’ Σερτζίνιο), Αλεξίου, Μπράνκο (46’ Μπεγκόνια), Ταραλίδης (84' Σόλα), Ζησόπουλος, Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αμπουμπακάρι, Αγκάλι
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Φλίσκας, Ζίεντσουκ (66’ Τζάγκι), Στίνγκα, Μπούγκα (78’ Ριζογιάννης), Πόι, Κιντάνα (74' Σουάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου