Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

Ενα δεκάλεπτο (64'-74') ήταν αρκετό στην επανάληψη για τον Παναθηναϊκό να λυγίσει τον Λεβαδειακό να κερδίσει με 3-0 και να πάρει την 10η σερί νίκη του επί των Βοιωτών. Σαλπιγγίδης (64'), Λέτο (71') και Σισέ (74') τα γκολ των παικτών του Νιόπλια με τον Γάλλο επιθετικό να φτάνει τα 21 γκολ ενώ είχε και δοκάρι στο 27'. 
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Νέας Σμύρνης παρατάχθηκε ο γηπεδούχους Παναθηναϊκός. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν είχε στην διάθεσή του, τους Νίνη (τραυματίας), Βύντρα (τιμωρημένος) και Δάρλα και στην θέση τους επέστρεψαν οι Καραγκούνης, Σπυρόπουλος και Μαρίνος. Ετσι οι παίκτες του "τριφυλλιού" που φορούσαν "λευκές" εμφανίσεις είχαν τους Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα ως αμυντικά χαφ, στα άκρα τους Λέτο, Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη ελεύθερο με τον Σισέ προωθημένο.
Με έξι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς και με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Φαράντος στο ΟΑΚΑ. Ο Ελληνας τεχνικός των Βοιωτών έβαλε στην άμυνα τους Μπράνκο, Κόλτζος στα άκρα και αμυντικό "δίδυμο" τους Μαρτορέλ, Μπεγκόνια. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλεξίου, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι και Βασιλείου με τους Μπάρκογλου και Αγκάλι να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση είτε παράλληλα, είτε κάθετα.
Μετά τα πρώτα πέντε αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την εδαφική υπεροχή και έχοντας τα πατήματα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, άρχισε την πίεση στον αντίπαλό του. Στο 7' ο Λέτο εξαπέλυσε ένα σουτ όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα (10'), ο Καραγκούνης βρήκε τον Σαλπιγγίδη εκείνος έκανε το συρτό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενοι το παθητικό -κυρίως- παιχνίδι των Βοιωτών, αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στο γκολ. Ετσι, στο 16' μετά το κόρνερ του Λέτο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους αλλά η μπάλα και πάλι πέρασε άουτ.
Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι παίκτες του Νιόπλια μετά από έναν έξοσο συνδιασμό των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδη η μπάλα κατέληξε στα πλάγια στον Καραγκούνη που πέρασε τον αντίπαλο του μπήκε και έστρωσε στον Λέτο που από κοντά νικήθηκε από τον Μπλάζιτς που έπεσε στα πόδια του και έσωσε την ομάδα του Λεβαδειακού.
Το έργο ήταν αναμενόμενο και συνεχές αφού το παιχνίδι παίζονταν σχεδόν στο μισό γήπεδο με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αναζητώντας το γκολ (κάτι που ζητούσαν επίμονα και οι φίλοι του). Στο 25' ο Λέτο και πάλι από αριστερά σούταρε πιεζόμενος και ο Μπράνκο με προβολή έκανε την κόντρα με την μπάλα να καταλήγει στον Σισέ που απευθείας σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Γάλλος διεθνής "άγγιξε" το γκολ, όταν μετά την σέντρα του Μαρίνου έκανε την προβολή αλλά μετά το σουτ του, η μπάλα "χτύπησε" στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς που κοιτούσε την μπάλα και εν συνεχεία ο Λέτο που αιφνιδιάστηκε έστειλε την μπάλα άουτ, από πλεονεκτική θέση.
Και πάλι ο Σισέ ήταν πρωταγωνιστής μια ακόμα χαμένης ευκαιρίας όταν μετά την σέντρα του Καραγκούνη στο 31' έκανε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Μαρτορέλ βρέθηκε στη πορεία της μπάλας και με το στήθος την έβγαλε κόρνερ.
Το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν "κλείσει" στα καρέ τους τους παίκτες του Λεβαδειακού, αυτόματα έδινε την δυνατότητα στους παίκτες του Φαράντου να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις που τις έψαχναν στην διάρκεια του ματς και περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους.
Στο 36' ο Καραγκούνης είχε μια "βολίδα" που ανάγκασε τον Μαυροβούνιο πορτιέρο της Λιβαδειάς να πραγματοποιήσει μια δύσκολη και εντυπωσιακή απόκρουση. Τρία λεπτά μετά (39') οι παίκτες του Λεβαδειακού βγήκαν στην σε μια αντεπίθεση και πριν ο Μπάρκογλου γίνει απειλητικός ο Σπυρόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ (ενώ ο Τζόρβας έβγαινε να μπλοκάρει την μπάλα). Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι μια ανάσα από το γκολ όταν μετά το 13ο (!!! στο πρώτο ημίχρονο) κόρνερ του Καραγκούνη, ο Καντέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου (45+1') ο Καραγκούνης και πάλι πραγματοποίησε άλλη μια σέντρα και ο Σισέ είδε άλλη μια προσπάθειά του (με κεφαλιά τώρα) να καταλήγει άουτ, και με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.
 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο τεχνικούς και με το ίδιο "έργο" στο ματς τους γηπεδούχους να αναζητούν το γκολ. Στο 52' ο Καραγκούνης με ένα σουτ μετά από προσωπική ενέργεια προσπάθησε να σκοράρει αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Τέσσερα λεπτά (56') αργότερα, μετά από ένα νέο δυνατό σουτ του Κατσουράνη έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει και θα πάει στον Σισέ που έκανε και αυτός σούταρε, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Μπλάζιτς. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, θέλοντας να δώσει περισσότερη ώθηση στα άκρα του απέσυρε τον Βασιλείου και πέρασε τον Σερζίνιο στο ματς στο 59'.
Αυτό που αναζητούσαν για περισσότερο από μια ώρα οι γηπεδούχοι, το σημείωσαν στο 64', όταν μετά από συρτή σέντρα του Μαρίνου μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού από τα δεξιά, ο Σαλπιγγίδης με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς και άνοιξε το σκορ και έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Επτά λεπτά αργότερα (71') και χωρίς άγχος πλέον οι γηπεδούχοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από μια νέα σέντρα του Καραγκούνη, ο Σισέ δεν μπόρεσε να κάνει το "ψαλιδάκι" και η μπάλα κατέληξε στον Λέτο που με δυνατό συρτό σουτ διαμόρφωσε το 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια παικτών και οπαδών. Το ματς "κλείδωσε" κυριολεκτικά στο 74'. Εκεί που ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε στην περιοχή και με την υπόδειξη του βοηθού ο Βοσκάκης υπέδειξε το σημείου του πέναλτι. Ο Σισέ ανέλαβε να το εκτελέσει αλλά νικήθηκε από τον Μπλάζιτς αλλά στην συνέχεια (ριμπάουντ) ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε, φτάνοντας έτσι τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα.
 Αφού το ματς είχε πλέον κριθεί ο Νίκος Νιόπλιας αλλά και ο Δημήτρης Φαράντος έδωσαν την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν με τον Κοζανίτη τεχνικό του "τριφυλλιού" να ξεκουράζει τους Καραγκούνη και Σισέ που αποχώρησαν με τους Ρουκάβινα και Πετρόπουλο να μπαίνουν στο γήπεδο.
Μάλιστα οι δύο αλλαγές συνεργάστηκαν στο 85' με τον Κροάτη να βρίσκει τον ταλαντούχο Ελληνα που έκανε το σουτ αλλά ο Μπλάζιτς με τα πόδια απομάκρυνε και εν συνεχεία πλόκαρε σταθερά.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (67' λ.τρ. Μπιάρσμιρ), Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ (81' Πετρόπουλος).  
Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι (86' Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Αγκάλι (82' Σόλα), Βασιλείου (59' Σερζίνιο).

Νίκος Νιόπλιας (Παναθηναϊκός):Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Θα έπαιζε σημαντικό ρόλο και όπως φάνηκε ότι έπαιξε όσο αργεί όσο καλός και αν είσαι αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα. Το ματς αυτό ερχόταν μετά από μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Ρόμα, μια εβδομάδα με πολλές απουσίες εκ μέρους των διεθνών ήταν δύσκολη εβδομάδα. Πάντα υπήρχαν προβλήματα όταν είχαμε τέτοιας φύσεις απουσίες και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πάρα πολλούς διεθνείς και δεν μπορείς να κάνεις το πρόγραμμα σου. Είμαστε ευχαριστημένοι και με το αποτέλεσμα και το σκορ. Σιγά-σιγά πρέπει να τα αφήνουμε πίσω και να κοιτάμε τα παιχνίδια που έρχονται κάθε ματς να το βλέπουμε ξεχωριστά." 
  
Δημήτρης Φαράντος (Λεβαδειακός):Τακτικά ήμασταν καλά στημένοι στην άμυνά μας αλλά η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ολοένα επιδείνωσε την κατάσταση. Στο 60' είχα την κρυφή ελπίδα ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι αλλά δεν μπορέσαμε. Πλέον είναι ρευστά τα πράγματα και μέχρι την τελευταία Κυριακή θα υπάρχει ενδιαφέρον και για τον πρωταθλητή και για τις ομάδες που θα μείνουν στην κατηγορία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου