Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Λεβαδειακός - Ατρόμητος 1-1

Ματς για... γερά νεύρα ήταν αυτό που διεξήχθη στο γήπεδο της Λιβαδειάς για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με Λεβαδειακό και Ατρόμητο να μοιράζονται τους βαθμούς (1-1) μετά από από ένα συγκλονιστικό φινάλε που είχε δύο γκολ.

Μετά από ένα υποτονικό πρώτο μέρος που ξεχώρισαν το δοκάρι του Μπρίτο αλλά και η μία σωτήρια επέμβαση που είχε τόσο ο Βαγιέχο όσο και ο Μιχαηλίδης, στο δεύτερο ανέβηκαν οι ρυθμοί, με τον Λεβαδειακό να ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη και τον Ερνάντεθ να φτάνει σε κάποιο σημείο να παίζει ακόμα και με τέσσερις επιθετικούς! Το ρίσκο του Ισπανού δικαιώθηκε τελικά στο 89', με τον Μπάρκογλου (είχε μπει αλλαγή στο 56') να νικάει άπαντες στον άερα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ατρόμητος προκάλεσε... σοκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων "πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα".
Από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα στο 92', ο Σφακιανάκης (είχε μπει στο 88') πήρε την γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού και την ισοπαλία να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα αυτό ήταν οδυνηρό για τον Λεβαδειακό που έμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έχει 10 περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά σε σύνολο έξι αγώνων μεταξύ τους που δεν αναδεικνύεται νικητής ο γηπεδούχος.
 Το ματς στη Λιβαδειά είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, ειδικά για τους γηπεδούχους που βρίσκονταν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, με τους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λιβαδειάς να μη βλέπουν πάντως τίποτα το αξιομνημόνευτο στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η θέληση μπορεί να υπήρχε αλλά όχι και ο ρυθμός στο παιχνίδι, με τα αρκετά λαθη στις μεταβιβάσεις και των δύο ομάδων αλλά και τον αμυντικό προσανατολισμό τους να αποτελεί τροχοπέδη για την δημιουργία φάσεων στα καρέ του Βαγιέχο και του Μιχαηλίδη.
Ευτυχώς η συνέχεια ήταν σαφώς βελτιωμένη, με τον Ατρόμητο να κερδίζει έδαφος και να απειλεί και τον Βαγιέχο να κρατάει πότε μόνος του και πότε με τη βοήθεια του δοκαριού του το μηδέν στα μετώπισθεν.
Στο 26' έγινε το πρώτο αξιόλογο σουτ στον αγώνα από τον Μπρίτο (από το ημικύκλιο της περιοχής), με τον Βαγιέχο να έχει όμως καλή τοποθέτηση και να απομακρύνει με γροθιές, ενώ ένα λεπτό πριν το ημίωρο οι Περιστεριώτες άγγιξαν το γκολ αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη.
Ο Μπρίτο και πάλι βρέθηκε έξω από την περιοχή και επιχείρησε αριστερό φαλτσαριστό πλασέ, με τον Βαγιέχο να βρίσκει λίγο τη μπάλα στην εκτίναξη που πραγματοποίησε με τις άκρες των δαχτύλων του και να τη βλέπει με ανακούφιση να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του.
Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλύτερα τη μπάλα στα πόδια τους και έφτασαν για τρίτη φορά κοντά στο γκολ στο 37', όπου όμως ο Βαγιέχο είπε και πάλι "όχι" (απέκρουσε με το στήθος το σουτ πάνω στην κίνηση του Περόνε, ο οποίος είχε βγει με ωραίο τρόπο στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού μετά από κάθετη μπαλιά του Νεμπεγλέρα), ενώ στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ερνάντεθ αφυπνίστηκαν, δημιουργώντας δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 39' ο Ναπολεόνι δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Γκονσάλες και έκανε σουτ από τα αριστερά της περιοχής στο τετ α τετ που βρέθηκε με τον Μιχαηλίδη, με τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να αποκρούει σωτήρια με το αριστερό πόδι, ενώ στο 42' ο Κίκε Σόλα βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το γυριστό πλασέ του έφυγε αρκετά έξω από την εστία.
Με... κεκτημένη ταχύτητα από τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος μπήκε και στην επανάληψη η ομάδα της Λιβαδειάς, με τους "πράσινους" να έχουν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία: ο Γκονζάλες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Ναπολεόνι έπιασε το σουτ με το δεξί πάνω στην κίνηση, με τον Μιχαηλίδη να αποκρούει ενστικτωδώς στη δεξιά του γωνία.

Η ισοπαλία ήταν καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον Λεβαδειακό και έτσι στο 56' ο Κίκε Ερνάντεθ αποφάσισε να τα παίξει "όλα για όλα", ρίχνοντας στο ματς τους Μπάρκογλου και Αγκάλι (αντί των Ταραλίδη και Μασάδο) για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιθετική του γραμμή στην οποία υπήρχαν ήδη οι Ναπολεόνι και Σόλα.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερη ταχύτητα και άγρια ομορφιά, με τον Ατρόμητο να βρίσκει πολλούς κενούς χώρους και να είναι αυτός που απείλησε περισσότερο.
Στο 63' ο Περόνε έπιασε κοντινή καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και ο Βαγιέχο εκτινάχτηκε για να αποκρούσει με εκπληκτικό τρόπο σε κόρνερ, ενώ στο 68' ο Περόνε κέρδισε την κόντρα από τον Ζησόπουλο μέσα στην περιοχή για να στείλει όμως τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο τετ α τετ που είχε με τον Ισπανό γκολκίπερ των Βοιωτών.
Η "απάντηση" από την ομάδα του Ερνάντεθ δόθηκε στο 76', με το εξαιρετικό σουτ του Ναπολεόνι με το αριστερό έξω από την περιοχή να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μιχαηλίδη, ενώ οι Νεμπεγλέρας και Σαγκανόφσκι δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια σπαταλώντας στα επόμενα λεπτά καλές ευκαιρίες για γκολ για τον Ατρόμητο.
Το μόνο που έλειπε από το -γρήγορο σε ρυθμό και γεμάτο φάσεις- δεύτερο μέρος ήταν η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, και αυτό οι δύο ομάδες φρόντισαν να το προσφέρουν σε ένα συγκλονιστικό φινάλε που θα κάνουν πολύ καιρό να το ξεχάσουν όσοι το παρακολούθησαν. Όλα έγιναν μέσα σε τρία λεπτά...

Στο 89' ανέλαβε ο Μπάρκογλου να "βάλει φωτιά" στο ματς και στις εξέδρες, με τον Έλληνα άσο να παίρνει παλικαρίσια κεφαλιά (μετά από κόρνερ) μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε τρεις παίκτες και να νικάει τον Μιχαηλίδη γράφοντας το 1-0 και πανηγυρίζοντας το όγδοο τέρμα του στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Οι γηπεδούχοι ήταν μία ανάσα από το να πάρουν το πολυπόθητο "τρίποντο" που θα τους έδινε άλλον αέρα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, όμως ο μαχητικός σε όλο το ματς Ατρόμητος δεν τα παράτησε και κατάφερε μέσα από μία στημένη φάση να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα. Μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα από τα αριστερά, ο Σφακιανάκης (και αυτός είχε περάσει αλλαγή στο ματς όπως και ο Μπάρκογλου) έπιασε γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου -αυτή τη φορά- να αντιδράσει Βαγιέχο.


Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μασάδο (56' Αγκάλι), Σιστόν, Μπεγκόνια, Ταραλίδης (56' Μπάρκογλου), Αμπουμπακαρί, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Σόλα (73' Αλεξίου)  
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (66' Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (81' Καραγκούνης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (88' Σφακιανάκης), Ολιβέιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου