Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ηρακλής - Λεβαδειακός 1-1

Η ισοπαλία δεν συνέφερε ούτε τον Ηρακλή ούτε τον Λεβαδειακό, κι όμως αυτό ήταν το αποτέλεσμα στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Καυταντζόγλειο. Στο ντέρμπι της «ουράς» της 23ης αγωνιστικής οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, άγχος και νεύρα…
Ανώτερος ο «Γηραιός» στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Λόπεζ Βαγέχο, βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και δεν του επέτρεψε να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη, οι παίκτες του Δημήτρη Φαράντου λίγο έλειψε να «κλέψουν» το τρίποντο, καθώς στο 48’ ο Γκονζάλες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με έναν κεραυνό που εξεπέλυσε εκτός περιοχής. Στο 81', όμως ο Κονέ έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα σημαδεύτηκε από μία συγκεκριμένη φάση στο 70’, όταν ο κ. Παμπορίδης καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή και στη συνέχεια αναίρεσε την απόφασή του, που ήταν όντως λανθασμένη.

Σούπερ(μαν)… Βαγιέχο!
Στο μυαλό των παικτών των δύο ομάδων είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ήττας και αυτό ήταν ολοφάνερο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παίρνοντας ρίσκο με το… σταγονόμετρο, αμφότεροι έβγαιναν στην επίθεση στο πρώτο 45λεπτο αφού πρώτα είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε ρυθμό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο είχε την υπεροχή και κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Απέναντι της, όμως είχε έναν καταπληκτικό Βαγέχο που όποτε τον χρειάστηκε ο Λεβαδειακός ήταν εκεί για να δηλώσει βροντερό «παρών».
Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα μόλις στο 10’, όταν είπε δύο φορές «όχι» στην ίδια φάση στους παίκτες του «Γηραιού». Αρχικά απέκρουσε το γυριστό σουτ του Κονέ και στην επαναφορά δεν επέτρεψε στον Επαστάιν να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
Εντυπωσιακές ήταν και οι επεμβάσεις του τερματοφύλακα των Βοιωτών τόσο στο 28’ που εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Γιάντση όσο και στο 38’ που εκτινάχτηκε στην δεξιά γωνία της εστίας του και απέκρουσε την μπάλα, ύστερα από μία εξαιρετική εκτέλεση απευθείας φάουλ του Κονέ.

Νεύρα, άγχος, αποφάσεις που αναιρέθηκαν και… «Χ»!
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο, τι δεν κατάφερε ο Ηρακλής σε τόσες ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε πραγματικότητα ο Λεβαδειακός σε μία φάση στο 48’.
Ο Γκονζάλες εντόπισε εκτός θέσης τον Φερνάντεζ και με έναν κεραυνό που εξαπέλυσε εκτός της μεγάλης περιοχής του «Γηραιού», κατάφερε να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης. Η ένταση και το άγχος μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Πολλά νεύρα υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών, που λίγο έλειψε να μεταφερθούν και στην εξέδρα.
Οι παίκτες του Ηρακλή είχαν παράπονα γιατί οι φιλοξενούμενοι αφού βρέθηκαν μπροστά στο σκορ καθυστερούσαν τη ροή του αγώνα. Στο 61’ τα νεύρα ήταν τεταμένα και παραλίγο να ανάψουν τα αίματα, όμως οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.
Η φάση που στιγμάτισε το δεύτερο μέρος του ματς, καταγράφηκε στο 69’. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μασάδο στον Μάρα και λίγο αργότερα αναίρεσε την απόφασή του κρίνοντας ότι ήταν λάθος. Ο Παμπορίδης φαίνεται ότι συμβουλεύτηκε τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης και πήρε πίσω μία απόφαση που ήταν σίγουρα λανθασμένη. Όλο αυτό το σκηνικό προκάλεσε ένταση στους πάγκους, αναγκάζοντας τον διαιτητή να αποβάλει από ένα άτομο των τεχνικών επιτελείων των δύο ομάδων. Οι δύο άνδρες μάλιστα πιάστηκαν στα χέρια κατά την αποχώρησή τους στη φυσούνα.
Η ισορροπία στο ματς ήρθε τελικά στο 81’, επειτα από ένα κόρνερ που κέρδισε από αριστερά ο Ηρακλής. Ο Κονέ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή του Λεβαδειακού και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, κατάφερε να νικήσει τον -εκπληκτικό κατά τ’ άλλα- Βαγιέχο.

Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Μάρτος (85' Παπαστεριανός), Γιαννούλης, Ηλιάδης (75' Κομπαγιάσι), Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Επστάιν (56' Μιλάνο), Μάρα, Γιάντσης.

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος (61' Αλεξίου), Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Ταραλίδης, Αμπουμπακάρι (Μαρτορέλ), Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Σόλα (46' Αγκάλι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου