Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 5-1

Με τον Μέλμπεργκ να ανοίγει τον δρόμο, τον Ντάρμπισιρ να πυροβολεί δις και τον Μήτρογλου να επιστρέφει ιδανικά με δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 5-1 τον Λεβαδειακό στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γεώργιο Καραϊσκάκης".
Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, πέτυχαν 5 γκολ, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στα μετόπισθεν, αλλά δυστυχώς αυτή την φορά δεν ήταν στο γήπεδο οι οπαδοί τους για να το... χαρούν. Πρωταγωνιστής μέχρι το 83' ήταν ο Ματ Ντάρμπισιρ που πέτυχε 2 από τα 5 γκολ της ομάδας του, όμως τα τελευταία λεπτά ο Μήτρογλου μας έβαλε σε σκέψεις... Ο Έλληνας επιθετικός, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα σε διάστημα συμμετοχής 20 λεπτών και με την αποτελεσματικότητά του έκλεψε την παράσταση από τον εξίσου καλό αλλά όχι και τόσο εύστοχο Ματ Ντάρμπισιρ.Τέτοιες νίκες όπως η σημερινή, ανεβάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των Πειραιωτών και φυσικά διατηρούν τον Ολυμπιακό σε τροχιά τίτλου, έστω κι αν η διαφορά από την κορυφή έμεινε στο -6. Οι "ερυθρόλευκοι" θα το παλέψουν μέχρι τέλους και όπου 
Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε φοβισμένος, κακός και δίκαια γνώρισε την βαριά ήττα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Μ' ένα επιθετικό σύστημα (4-3-3) παρέταξε την ομάδα του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ούρκο Πάρντο, σέντερ μπακ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λεντέσμα και Μαρέσκα, λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Λούα Λούα που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, δεξιά ήταν ο Ζαϊρί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ματ Ντάρμπισιρ.
Αντίθετα, ο Κίκε Ερνάντεθ προσπάθησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν της ομάδας του και να έχει ένα ισχυρό κέντρο. Γι' αυτό επέλεξε το 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόπεζ, στο κέντρο της άμυνας ο Μασάδο με τον Ζησόπουλο, αριστερά ο Σιστόν, δεξιά ο Μουλόπουλος, στα χαφ ήταν οι Ταραλίδης Μπεγκόνια, λίγο πιο μπροστά ο Γκονζάλες, δεξί χαφ ο Ναπολεόνι, αριστερά ο Μπάρκογλου και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σόλα.
Με τον κόσμο να απουσιάζει λόγω της τιμωρίας και τον καιρό βροχερό, οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι πως το ματς έμοιαζε περισσότερο με φιλικό προετοιμασίας παρά με -σημαντικό- αγώνα πρωταθλήματος. Αυτή ήταν και η παγίδα που έπρεπε να αποφύγουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να μην έχουν νέα βαθμολογική απώλεια μέσα στο... σπίτι τους.Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός ταίριαζε... γάντι στο όλο σκηνικό που σας προαναφέραμε, με πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και κακό θέαμα. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να μπουν στο κλίμα του αγώνα, όταν όμως τα κατάφεραν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

Ο Όλοφ την αρχή.... 
Την αρχή έκανε ο Ντάρμπισιρ, όταν στο 5' με τον Λόπεζ να διώχνει, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 16ο λεπτό, δίχως ιδανικό φινάλε και πάλι. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν την άμυνα των Βοιωτών και ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ.Θύτης ήταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ που δεν... μιμήθηκε τον Ντάρμπισιρ και με κεφαλιά ψαράκι ύστερα από σέντρα του Ζαϊρί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακόύ.Το γκολ του Σουηδού αμυντικού, μπορεί να έκανε καλό στην ομάδα του αφού την έβαλε μπροστά στο σκορ, όμως χάλασε τον αγώνα.Οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές, οι φιλοξενούμενοι δεν έμοιαζαν ικανοί να απειλήσουν και τα λεπτά περνούσαν με τις δύο να "χτυπούν" σε στημένες φάσεις. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 36ο λεπτό, γιατί από 'κει και πέρα το σκηνικό άλλαξε και ο ρυθμός ανέβηκε.  

.... συνέχεια με "Ντάρμπι" 
Τι έγινε στο 36'; Ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο του γκολ και πάλι με ασίστ του Ζαϊρί, αλλά αυτή τη φορά με σκόρερ τον Ντάρμπισιρ και όλα πλέον ήταν πιο ελεύθερα και... ανοιχτά.Ο Άγγλος επιθετικός του Ολυμπιακού διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και στους πανηγυρισμούς έδειξε την μπλούζα του που έγραφε "Γιώργος Πριόνας", αφιερώνοντάς το γκολ του στον πρώην γυμναστή των Πειραιωτών.Πέντε λεπτά αργότερα (41') ο στράικερ των "ερυθρολεύκων" είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0, όμως δεν τα κατάφερε. Μπορεί στο τετ α τετ να πέρασε και τον Λόπεζ, όμως λογάριασε δίχως τον Ζησόπουλο που με έδιωξε πάνω στην γραμμή, σώζοντας την εστία της ομάδας του. 

Το χτύπημα του... πρώην (Tαραλίδη) 
Σα να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, ένα λεπτό αργότερα (42') ήρθε και ένα γκολ του Λεβαδειακού από το πουθενά. Εκτελεστής ήταν ένας... πρώην, ο Γιάννης Ταραλίδης, που με ευθύβολο σουτ-φωτοβολίδα μείωσε για τους Βοιωτούς σε 2-1.Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν για άλλο ένα γκολ, όμως ο Ντάρμπισιρ φάνηκε... ασυνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα.Ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Λόπεζ, όμως δεν κατάφερε να το νικήσει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όλα έμοιαζαν με το ξεκινήμα του αγώνα. Κακός ρυθμός, λάθος πάσες και... ταλαιπωρία της μπάλας.

Η εκδίκηση του Ματ στον... εαυτό του 
Παρόλα αυτά, ο Ματ Ντάρμπισιρ είπε να πάρει το... αίμα του πίσω και δεν άργησε να τα καταφέρει. Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο στράικερ του Ολυμπιακού δεν άφησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και ύστερα από ασίστ του Τοροσίδη, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.Το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ντάρμπισιρ έφερε ξανά την ηρεμία στο μεγάλο Λιμάνι, έσβησε τις ελπίδες των Βοιωτών για να φύγουν με κάποιο βαθμό από το Φάληρο και χάλασαν μια και καλή την εικόνα του αγώνα.Οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων, έριξαν την απόδοσή τους και συνάμα τον ρυθμό του αγώνα και τα υπόλοιπα λεπτά περνούσαν με... δυσκολία.

Έτσι... επιστρέφει ο Μήτρογλου (με 2 γκολ) 
Ακόμη και έτσι, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο τέταρτο γκολ. Ο Λούα Λούα στο 75' μπορεί να μην βρήκε στόχο, ο Ραούλ Μπράβο στο 82' μπορεί να στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μήτρογλου.Ο Έλληνας επιθετικός, 13 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο (83') πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και διαμόρφωσε το 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Μαρέσκα "έγραψε" το τελικό 5-1. 

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Μέλμπεργκ (75' Ζεβλάκοφ), Γκαλίτσιος, Ντάρμπισιρ (70' Μήτρογλου), Ζαϊρί (54' Λεονάρντο), Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ):Βαγιέχο, Μουλόπουλος Ζησόπουλος, Μασάδο, Μπεγκόνια (84' Αμπουμπακαρί), Σόλα, Γκονζάλες, Ναπολεόνι (78' Σερτζίνιο), Μπάρκογλου (78' Αγκάλι), Ταραλίδης, Σιστόν.


Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): "Θεωρώ ότι ήταν λίγο περίεργη η ατμόσφαιρα χωρίς φιλάθλους. Μας έλειψαν πολύ. Φάνηκε σαν φιλικό παιχνίδι. Είχαμε προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και την τελευταία στιγμή με τον Ντιόγο και τον Τοροσίδη. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο δεύτερο τα πήγαμε καλύτερα, χρειαζόμαστε πολύ δουλειά και σίγουρα αυτή η δεύτερη νίκη θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά τα επόμενα παιχνίδια". Για το αν αυτή η νίκη βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα: "Σίγουρα φάνηκε αυτό. Χρειαζόμαστε αυτοματισμούς και σε ομάδες με κλειστές άμυνες χρειάζεται δουλειά και να βρίσκουμε διαδρόμους για τρίτο άμυνα". Για το αν σκέφτεται να παίζει με δύο επιθετικούς: "Θα δοκιμάσουμε και αυτό και ανάλογα τα παιχνίδια μπορεί να παίξουμε και με δύο επιθετικούς. Σήμερα, έπαιξαν παίκτες που έλειπαν καιρό. Ο Λούα Λούα, ο Λεντέσμα και ο Μήτρογλου χρειάζονται χρόνο για να πάρουν ρυθμό".

Κίκε Ερνάντεθ (προπονητής Λεβαδειακού): "Όταν χάνεις ένα ματς με 5-1, η πρώτη ανάγνωση είναι πολύ άσχημη. Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στο ματς στο 2-1 με τον Κίκε Σόλα και έμενε αρκετός χρόνος. Για να έχεις πιθανότητες σε τέτοια ματς πρέπει να μην κάνεις λάθη και εμείς κάναμε μερικά πολύ σοβαρά. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε για εμάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου